אבידה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/05/24 16:01 כח בניסן התשפד

שאלה

שלום הרב,

לפני זמן רב נאבד לי סרגל בכיתה. (סרגל מיוחד בעל סימנים). למרות שהיו בו סימנים התייאשתי וכך גם חשב מי שמצא את החפץ ולקח. לאחר כשנה מצאתי את החפץ אצל חברי (שכמובן לא ידע שזה שלי אלא רק מצא את זה) והתעררה השאלה הלכתית האם אבידה שנלקחה מתוך יאוש וכרע שייכת למוצא שלה אם הבעלים מצא את החפץ האם הוא צריך להחזירו.

(כמובן שמדובר בסרגל פשוט ששמחתי לדעת שחבר שלי מצא בו שימוש, אך רצינו לדעת מה ההלכה.)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הלכתית אין חובה להחזיר אבל ראוי להחזיר.

יהודה הלוי עמיחי