גיוס נשים למוסד/שב"כ/משטרה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 19/05/24 20:26 יא באייר התשפד

שאלה

רציתי לשאול מבחינת ההלכה האם יש איסור לנשים לעבוד במוסד/שבכ/משטרה

עשיתי שירות לאומי בקופת חולים ותואר ראשון בפסיכולוגיה

כל העולם הזה מאוד מעניין אותי ואני הייתי מאוד רוצה לעבוד בתחום הביטחון ולתרום למדינה, אני יודעת שיש עוד המון דרכים לתרום ובכל זאת האם אסור לנשים לעבוד במקומות אלו ?

ומה ההלכה מבחינת שבת וחגים ?

אשמח לכמה שיותר פירוט בנושא אם זה אפשרי :)

תודה מראש על תשובתכם ואשמח אם יש לכם הצעות למקומות עבודה אחרים הקשורים לתחום הביטחון בהם אין בעיה לעבוד :)

תשובה

שלום לך,

זה ממש מרגש שאת רוצה לתרום לבטחון המדינה, בטח, ואולי גם בגלל, העת בו אנו נמצאים מבחינה לאומית.

זה ממש לא דבר מובן מאליו, אך מתוך המעט שתיארת, ברור שיש פה שואלת שבראשה עומד החשיבה על הכלל והיכולת לסייע להם.

השאלה אם מותר לשרת במוסד, שב"כ או משטרה היא שאלה שלכאורה מתקשרת לנושא של שירות נשים בצבא.

ואכן, יש דמיון ביניהן, ולכן יהיו שיגידו שאין זה מקומה של אשה דתיה.

יחד עם זאת, יש פסוקים, כולל בין אלה שפוסקים שנשים לא יתגייסו לצבא, שמתירים לנשים להתגייס למוסד, לשב"כ או למשטרה, וזאת מכיון שזה לא גיוס חובה, אלא גיוס הוא רשות, ומשכך הוא בהחלט דומה למעסיק (להוציא מי שמשרתת בשח"ם, שזה שירות חובה במשטרה במקום בצבא).

אגב, לא לחינם יש גם שירות לאומי בתוך חלק מהגופים שמנית ובגופי ביטחון נוספים, כולל משרד הביטחון, בשל השוני באופי של הדברים לעומת הצבא.

זה אם אני מסכם את הדברים בקצרה.

אני יודע שביקשת פירוט, אבל אני מעדיף כרגע להשאיר את זה בצורה תמציתית כיון שהיריעה מאוד רחבה ויש פה סוגיות שונות ומגוונות.

אחת מהסוגיות, שאני לא מתכוון לענות עליה, היא האם האווירה היא נכונה למישהי דתיה, או אפילו למישהו דתי.

השאלה הזו היא שאלה שהיא קשורה לא רק לגופי בטחון אלא גם למקומות של שירות לאומי ותעסוקה, לדעתי.

זה לא אומר שבשל כך זה לא מתאים, אלא שיש לתת לכך משקל ובמקומות האפשריים לתרום ולייצר כך שיהיה את האווירה הנכונה והבריאה גם לך.

באשר לשאלה ההלכתית מה עושים מבחינת שבת וחגים - אפשר לכתוב כאן מאות עמודים על הסוגיות השונות, באופן כללי, ועוד יותר באופן פרטני.

ב"ה לגופים אלו יש רבנים האמונים על סוגיות אלו בתוך גופי ביטחון אלו (נוכל לשתף שהרב רמי ברכיהו הוא רב המשטרה, ואילו מי רב המוסד והשב"כ הוא מידע שלא ניתן לשתף כאן).

באם תבחרי להצטרף לשורות ארגונים אלו אני בטוח שתוכלי ליצור איתם קשר כדי לקבל החניות רלוונטיות.

באם לא תצליחי ליצור איתם קשר נוכל להכווין אותך הלאה כאשר זה יהיה רלוונטי.

אם יש עוד שאלות בנושא זה, או בנושאים אחרים את יותר ממוזמנת לכתוב לנו.

המשיכי בכוחך זה למען הכלל! זה בהחלט ראוי להערכה ומקבל מאיתנו את מלוא ההערכה!

בברכה,

נתנאל

״חברים מקשיבים״

מוקד הייעוץ לנוער וצעירים

זמינים בשבילכם ????????

כל ערב ????

בין השעות ⏰

צוות המשיבים/ות שלנו מחכה לדבר איתכם ????

שיחה????????

8298*

בווצאפ????????

https://wa.me/972524683927

פייסבוק????????

https://did.li/yTbx5

אינסטגרם????????

https://did.li/mryrl

טיקטוק????????

https://did.li/tanZH