האם לימוד תורה מעניק קדושה יותר חזקה מלימוד משנה או גמרא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/03/24 07:27 י באדר ב'

שאלה

שלום,

התורה (חמשת חומשי תורה) יותר קדושה מהמשנה ומהגמרא. אז האם כשאני לומד את התורה אני בעצם מקבל קדושה ברמה גבוהה יותר מאשר אם הייתי לומד משנה או גמרא?

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה.

אין לנו מדד של "קבלת קדושה", ועל כן קשה מאוד לענות על שאלה זו.

אני מניח כי מדובר בקדושות שונות: יש מעלה גדולה של לימוד תורה שבכתב, כדבריך, בשל היותה קדושה יותר מכוח מקורה האלוהי -

ויש מעלה גדולה של לימוד תורה שבעל פה דייקא, וחכמינו לימדו אותנו "חביבין דברי סופרים יותר מדברי תורה", בשל השתקפות התורה בעם ישראל והשיתוף של אלוהים ואדם בלימודה.

ועל כן סביר להניח שבכל אחד מהלימודים יש משמעות להשראת קדושה, כל לימוד בנתיבו הוא, וראוי אפוא ללמוד גם את התורה שבכתב וגם את התורה שבעל פה.

האם נראים הדברים בעיניך ?

כל טוב