הנחת תפילין וסנדקאות לנשוי לנכרית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/03/24 16:35 ל באדר א'

שאלה

שלום לכבודו.

אני מתחבט בשתי שאלות:

אני יהודי שלא שומר תומ"צ וגם נשוי ללא יהודיה (ללא ילדים )מתגורר בישראל ובאירופה. בעברי הייתי בחור ישיבה, יש בי עדיין אמונה כלשהיא אחרת לא הייתי שואל כלל.

א. לפעמים יש דוכני הנחת תפילין וכדומה בישראל ואני רוצה להניח. העניין הוא שאני יודע שצריך נקיות הגוף לשם כך (מלבד נטילת ידיים שחרית כמובן) הרי אומרים ברכות או מניחים בלי ברכה. מכיוון שאני לא מקפיד בעניינים האלה (למשל אם באתי על אשתי בליל אמש איני מקפיד להתקלח, או שאיני מקפיד על נקיות הגוף בנקבים ברמה שהייתי מקפיד לתורה ותפילה בזמנו - לפי פשט שו"ע ומשנה ברורה בלבד, לא חומרות) השאלה היא מה עדיף

א. לא להניח

ב. להניח עם ברכה

ג. להניח ללא ברכה

ד. מכיוון שמעיקרא דין היבש כבטל אפשר להניח (שכבת זרע וכדומה

שאלה שניה

במשפחתי רוצים שאהיה סנדק והדבר חשוב להם עד מאד. מאידך אני יודע שלשם כך יש עניין ביהודי כשר שומר תומ"צ. האם להתעקש שיביאו רב או עדיף הצורך המשפחתי?

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

קשה לענות על שאלה זו.

שהלוא הרקע הישיבתי שלך בוודאי יודע את החומרא הגדולה של נישואים בדרך זו.

מותר להניח תפילין גם עם הגוף לא נשטף, וכך עושים רבים.

אינני חושב שראוי שתהיה סנדק.

כל טוב