זמני התעטפות בטלית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/03/24 14:28 כג באדר א'

שאלה

בס״ד

שלום לרב.

אני נער שבא מבית מסורתי ושומר מצוות וכו..אבל בחודשים האחרונים התחזקתי אפילו יותר וחשבתי להתחיל ללכת להתפלל את שלושת התפילות של ימי החול גם בבית הכנסת ויש לי כמה שאלות כלליות לפני שאלך שלא מצאתי מענה עליהם,אתחיל בנושא העיקרי.

אני יודע שבשחרית של יום חול במידה ומוסיפים להנחת התפילין מתפללים את השחרית עם התפילין והטלית,בשחרית של שבת גם כן לובשים את הטלית.

והבנתי שלא לובשים עלינו טלית בזמן מנחה וערבית,עכשיו השאלה שלי היא האם יש עוד תפילות שמתעטפים בטלית בהן?

ולשאלה השנייה,כשאר אלך לבית הכנסת להתפלל מנחה או ערבית עליי להביא רק כיפה ואת הסידור? זה מה שנדרש?

ובכללי אם אפשר פירוט לא נחוץ ארוך של מה צריך להביא לבית כנסת בכל תפילה,כי בתור אדם שלוקה בחרדה חברתית איני רוצה להבין ששכחתי משהו ולהרגיש תחושת הבכה,תודה לרב העונה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריך ואשרי חלקך

א. בשבת לובשים רק טלית.

ב. שחרית ומוסף.

ג. בד"כ בבתי כנסת יש סידורים אלא שכדאי שתביא אתך סידור שאתה רגיל בו.

ד. כדאי שתלך בפעמים הראשונות עם מלווה מבוגר שרגיל ללכת לבית כנסת, כדי שהוא יוכל לעזור לך.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ