כבוד לאבא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/03/24 14:36 כג באדר א'

שאלה

יש לי שאלה לא פשוטה בכלל

כל החיים חינכו אותי/אותנו שצריך לכבד את ההורים שזאת המצווה הכי גדולה

לצערי הרב אני גליתי שאבא שלי עשה בעבר הלא רחוק משהו מאוד חמור אבא שלי פגע באישה צעירה תקף מינית את הבת זוג הראשונה שהייתה לי בחיים וזה היה כשהייתי בגיל 15 אבא שלי עבר על כמה עברות הוא גם תקף מינית גם צעירה גם בגד באמא שלי ובנוסףף הרבה שוכחים הוא גם בגד בי אישית הוא תקף מינית את החברה הראשונה שלי שהייתי איתה שנה שלמה וביגלל זה מסתבר שגם נגמר ביני לבינה הקשר באותה התקופה אבל אז לא ידעתי אני זוכר שתמיד היו לי חשדות אבא שלי לא הכי תמים כנראה אבל ביגלל הכבוד המטומטם הזה שהייתי צריך לתת ללא שום סיבה אז אפשר להגיד שהמוח שלי לא נתן לי באמת לשים לב לזה אבל הבחורה התבגרה גם מן הסתם ותקיפה מינית זה משהו שנשאר לכל החיים ועוד בגיל צעיר והיא החליטה לפתוח את זה שאם כל הצער שבדבר

אבל מבחינה אובייקטיבית אני מבין אותה לגמרי ומופתע איך זה עד עכשיו לא קרה והאמת כל העיניין הזה גרם לי לדחייה ענקית כלפי אבא שלי אני לא יכול להסתכל לו בעיניים אני מסתכל עליו אני רואה איש מגעיל זקן יותר גרוע מהאויב שלי מבחינתי האיש הזה תקף את האישה שלי מאחורי הגב אפילו אם הייתי בן 15

אז אני באמתתתת רוצה לשאול אחרי סיפור כזה על איזה כבוד מדברים איתי אני פשוט לא מבין זה שהוא אבא שלי לא אומר שמגיע לו כבוד הבן לא ראוי ביכלל לנשום אז כבוד ??????

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אמנם הדברים שאתה כותב מאד קשים, אבל אתה לא שופט ולא דיין, אלו שאלות שצריכות להבחן בבתי משפט, ואולי הוא גם חולה בבעיות מסוג זה, ואז צריך להתבונן היטב במה שנעשה, ויש להביא עדים וכדו', ועל כן בינתיים אינך לחייב לכבדו בצורה מיוחדת, אלא שאין לזלזל בו, עד שהדברים יצאו לאור בצורה ברורה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ