שיעור אכילת כזית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/03/24 09:32 כא באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב,

אכלתי 2 עוגיות ששוקלות 37.5 גרם כתוב על האריזה ש25% זה שוקולד מריר ואני מניחה שיש עוד מרכיבים חוץ מקמח ושוקולד אז נגיד 70% מהעוגיה זה קמח,

זה אומר ש2 העוגיות יש 26.25 גרם קמח האם אני צריכה לברך על המחיה? ותוך כמה זמן אני צריכה לאכול אותם? אני עדות המזרח

אני אוכלת את העוגיות האלה כמעט כל יום עם הקפה ואני רוצה סוף סוף לצאת מהספק

תודה רבה!!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

צריך לאכול כזית (קמח) בשיעור זמן של אכילת פרס (4 דקות). לפי החשבון שבשתי עוגיות יש כזית יש לאוכלן בארבע דקות ואם אוכלים יותר זמן יש לברך בורא נפשות.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ