שכר על עמל בקיום מצוות גשמיות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/02/24 08:36 יט באדר א'

שאלה

שלום הרב,

האם יש שכר/האם מצווה להתאמץ במצווה גשמית כמו עבודה או לימודי חול (בהנחה שזה תורם לעולם)

אני שואל לפי הרעיון של עמל התורה שאומרת שכככול שתתאמץ יותר בלימוד תורה כך תקבל יותר שכר.

אשמח לקבל תשובה רצינית מגובה במקורות מהימנים אם אפשר אם לא אז לא.

בברכה.

תשובה

שלום וברכה

אנחנו יודעים מעט מאוד על עקרונות השכר שלאורן פועל הקב"ה.

אבל נראה מסברא פשוטה, ללא כל צורך במקורות, שיש שכר לכל אדם העושה טוב בעולם.

ברמות שונות.

וכאשר אדם עושה דבר טוב בעולם – למשל, נבחר ציבור שנבחר היום ומשרת את הקהל שלו בנאמנות – הוא ראוי לשכר. גם בלימודי חול.

וסביר להניח כי נושא המאמץ הוא ייחודי לתלמוד תורה, בשל העובדה שלמאמץ עצמו יש משמעות גדולה, ואילו בתחומים האלה השכר הוא על העשייה ולא על המאמץ.

אבל,

אין לנו מושג באמת.

כל טוב