למידה בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/02/24 20:25 יח באדר א'

שאלה

שלום רב,

אני ובן זוגי לא שומרי שבת והחלטנו לנסות לשמור שבת.

ונשמח לדעת האם מותר ללמוד (הכוונה האם מותר לקרוא חומר לימודי בשבת) כמובן לא לכתוב

אשמח לתשובתך

המשך יום מקסים

בברכה,

יובל

תשובה

שלום וברכה

וברוכים הבאים,

טוב שהחלטתם להיכנס צעד אחר צעד.

וכמובן יש בראש ובראשונה להימנע מחילול שבת בנושאים שנחשבים כ"אבות", כגון הדלקת אש וכדו'.

ולכן, אני מציע כי בשלב הראשון לא תימנעו מלימודים בשבת, כמובן תוך זהירות שלא לעבור על מלאכות שבת.

אולם, בהמשך, אין לעסוק בשבת בענייני חול, גם אם הם לא עבירה "ממוסדת", בשל החובה שלא לעסוק בענייני החול של החיים, כי אם לייחד את השבת להתעטפות בקדושה.

כל טוב