שקר "לבן"?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/02/24 09:50 יז באדר א'

שאלה

ערב טוב כבוד הרב.

במסגרת עבודתי אני עובד עם ספקים. יש ספק שמבקש ממני כמעט באופן קבוע לרכוש לו דברים מסויימים מיבואן שלטענתו הם נמצאים בסיכסוך. עזרתי לו יותר מפעם אחת והדבר לא נוח לי (תפיסת מסגרת בכרטיס האשראי) ואני לא יודע איך לומר לו שאיני מעוניין לעזור לו בדבר הנ"ל. האם מותר לי "להפיל" את העניין על היבואן? ז"א להמציא סיבה שבעטייה הם לא מוכנים למכור לי וכך להפסיק את העניין הנ"ל?. לא נעים לי לומר לי שאני לא מוכן להמשיך ולהזמין לו את מבוקשו על חשבון המסגרת שלי.

תודה ויום טוב

תשובה

שלום וברכה

באופן כללי, עדיף תמיד לומר את האמת. גם אם לא נעים. שכן בזה גם מקיימים את "מדבר שקר תרחק", גם מתרגלים לומר אמת, וזה גם מתברר פעמים רבות כדרך היעילה ביותר, שכן אפשר שיום אחד הספק ישלים עם היבואן, ואז יתגלה שכל מה שאמרת לא נכון.

וממש אין כל בעיה לומר שיש לך בעיה עם מסגרת האשראי, ולכן קשה לך להמשיך בזה.

כל טוב