זוגיות והלכה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/02/24 20:10 יח באדר א'

שאלה

שלום הרב

אנחנו נשואים כמעט 30 שנה, משפחה תורנית פשוטה . בעלי עובר איזה משבר, ובחודשים האחרונים הוא כבר לא לובש ציצית, מתפלל יחיד בבית, מקווה שמקפיד להניח תפילין כל יום, הוא התרחק ממני מאוד, גם בחלק האינטימי ועוד כל מיני שינויים . מיזה חודשיים הוא מתעסק בפלאפון בשבת, בפייסבוק ובאינטרנט.

הוא עושה זאת בסתר, אבל כששוחחנו, אמר לי שיש כל מיני דעות בהלכה ובכלל לא בטוח שאסור. בשבת הוא הולך לבית כנסת לכל התפילות.

אני שואלת האם הוא יכול להוציא ידי חובה בקידוש והבדלה?

תשובה

שלום וברכה

אוי...

אני מעריך כי הנושא רחב הרבה יותר מאשר שאלת קידוש. הוא קשור גם ביחסים בינו ובין הקב"ה, וגם ביחסים ביניכם, ונראה שמדובר במסע גדול שאתם ניצבים בפניו.

כל עוד הוא לא כופר בריבונו של עולם, ולא עובר על מלאכות דאורייתא, אין פוסלים את קידושו.

אם הוא יעשה זאת חס ושלום - יהיה נכון שלא לצאת ידי חובה בקידושו, אלא שכל אחד יעשה לבדו.

כל טוב ומציאת דרך ופיתרון