שאלות כלליות של חוזר בתשובה על התנהגות יומיומית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/02/24 20:02 יח באדר א'

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני חוזר בתשובה ויש לי כמה שאלות

1. אני משחק במשחק וידאו פיפ"א. במשחק יש שחקנים שנפטרו כבר. האם יש בעיה כלשהי לשחק עם הדמויות שלהם במשחק?

2. במידה ויש צרבת בזמן תפילה / שמונה עשרה, מה לעשות?

3. בחדר שלי יש שירותים. קיימת דלת בחשר שלי בין המיטה לשירותים, אבל זאת לא "הפרדה מוחלטת", הדלת לא רגילה. אחת הפינות של החדר לא קיימת ובמקומה יש את הדלת. מוזר עוד בגלל הצורה של הדלת, קיימת מעין נקודה לא (מעריך שכ 50 ס"מ) שמעל הרצפה של החדר, נמצאת התקרה של השירותים. האם ניתן לומר שמע על המיטה? השירותים מפריעים?

4. קרה שהתלכלתי אחרי ביקור בשירותים (מי רגליים). אפשר ליטול ולברך אשר יצר לאחר מכן? אם לא מה עושים מחכים שיתייבש ואז מברכים? בנוסף אם יש סידור בבית, אסור להלהסתובב לידו?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

וברוך הבא,

א. אין כל בעיה לשחק וירטואלית עם דמויות של אנשים שנפטרו. להבדיל, הרבה משחקים בעולם החרדי הם עם קלפים של גדולי ישראל.

ב. מה האפשרויות ?

ג. אין בעיה. אלו חדרים נפרדים לחלוטיו, גם אם נותר מרווח.

ד. הטוב ביותר הוא לשפשף במעט מים את המקום. אין בעיה להסתובב ליד הסידור.

כל טוב