קדיש יתום

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/02/24 15:11 ז באדר א'

שאלה

קראתי עכשיו כתבה קצרה ש"קפצה" לי בנייד- על התאומים בן ובת (משפחת חצרוני) בני ה- 12 שנרצחו ונשרפו בטבח כשאפילו גופה לא נותרה מהילדה (ליאל חצרוני) ורק לאחר כחודש וחצי מצאו אנשי רשות העתיקות שרידים מגופתה... (אמם של התאומים קיבלה ארוע מוחי בלידתם ומי שגידלה אותם היא הדודה- שאף היא נרצחה...) הדבר, מובן מאליו, נגע מאוד לליבי....

מבינה שמדובר בתאומים שגדלו בקיבוץ חילוני- האם יש מישהו " ממלכתי" שאומר עליהם קדיש? כיצד ניתן לברר את הנושא?

תשובה

שלום וברכה

זה באמת נוגע מאוד מאוד ללב.

אינני חושב שיש סידור "ממלכתי" למצב נורא זה.

ואם יהיה מי שיקבל על עצמו לעשות כך - זו זכות גדולה.

כל טוב ושלא נדע