פרווה. בשר וחלב. שכנים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/02/24 18:47 ו באדר א'

שאלה

קיבלנו ארוחה משכנים חרדים בכלים חד פעמיים, סלט ירקות מתובל. לא ידוע איך נעשה הסלט.

האם יש חשיבות באיזה כלים לאכול אותו?

האם יש לחשוש שיש לימון או דבר חריף אחר ושנעשה בכלים חלביים ויהיה בעייתי לאכול אותו בכלי בשרי או להיפך?

האם נכון לשער שנעשה בכלי פרווה? שאין חריף או שהחריף לא משמעותי? שזה בסדר לאכול או בחלבי או בבשרי כרצוני?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בעיות עם חריף הם רק אם תחתכו ירק חריף בסכין שהוא לא נעשה בה, אבל אין בעיה לאכול ללא חתוך את הירק (כף כפית וכד'). ובייחוד שאתה אומר שאלו אנשים דתיים, אין צורך לחוש.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ