גלגול נשמות ביהדות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/02/24 16:22 ו באדר א'

שאלה

שלום הרב, האם יש גלגול נשמות ביהדות?

לאחרונה חפרתי קצת בעניין ונראה שבכל הספרות היהודית הקדומה אין לא איזכור ולא חצי איזכור לכך וכל הרעיון הופיע רק באמצע ימי הביניים בערך עם התפשטות תורת הקבלה.

אני לא יכול שלא לתהות, הרי בדתות המזרח הרחוק הרעיון הזה קיים הרבה לפני שהוא התפשט ביהדות, לא יכול להיות שיש פה שיבוש והשאלת הרעיון מדתות אחרות?

מתנצל אם שאלתי יצאה מעט מתריסה, אני באמת תמהה לגבי זה.

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אי אפשר להתווכח עם עובדות: רעיון גלגול הנשמות אינו מופיע בספרות היהודית הקדומה.

השאלה היא מה זה אומר:

אפשרות אחת היא זו שכתבת עליה - זה חלחל ממקורות אחרים;

אפשרות שניה - הרבה דברים לא מתועדים ביהדות, בשל העובדה שהיא הייתה תורה שבעל פה;

אפשרות שלישית - יש מקור משותף גם לדתות המזרח וגם ליהדות;

ועוד ועוד

קיצורו של דבר - אין לי מושג מה היה התהליך ההיסטורי ביחס לגלגול נשמות.

אולם,

העובדה שהדבר אינו מופיע במקורות היסוד של היהדות חשובה דיה - כדי להתעלם מהנושא הזה.

לאמור: גם אם יש גלגול נשמות וגם אם אין גלגול נשמות - לא צריכה להיות לזה כל השפעה על אמונתי, מוסריותי, תפילותיי, קיום המצוות וכדו'. אפשר פשוט להתעלם ממנו, בלי להכריע אם יש גלגול או אין גלגול.

כל טוב