עמל התורה - בחוקותיי תשמרו

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/02/24 10:47 ד באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם המטרה של עמל התורה זה המאמץ והקושי? למשל אם אני שומע מוזיקה בזמן שאני לומד תורה זה פוגע בעמל התורה כי זה יותר נעים?

כלומר האם המטרה זה שיהיה לנו קשה בעמל התורה? האם צריך לחפש את הקושי?

הייתי שמח לקבל הסבר איך להיות יותר עמל בתורה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

עמל התורה לא חייב להיות קשה, הלימוד צריך להיות פורה: להבין יותר, לזכור יותר, להעמיק יותר, לשמוח יותר בלימוד...

אין עניין להקשות ולהכביד על הלימוד, מצד שני צריך ללמוד ברצינות ובתשומת לב ולא להפוך את הלימוד לחוויה קלילה ומשעשעת.

אם מוזיקה מעצימה את הלימוד שלך ולא פוגעת בריכוז אתה יכול לשמוע מוזיקה.