זרע לבטלה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/03/24 12:03 כא באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב, ומחילה מכבודו.

חיפשתי הרבה בעניין הוצאת זרע לבטלה/פגם הברית ולא מצאתי תשובה אמיתית

הוצאת זרע לבטלה/פגם ברית הינו כרת?

ופגם העיניים והמחשבות מה דינם ומה כפרתם?

תודה מראש, בשורות טובות.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

זה לא כרת. יש מחלוקת ראשונים האם יש בזה איסור של תורה או מדברי חכמים. זה נלמד מדור המבול שהשחיתו דרכם וכן ער ואונן שהשחיתו זרעם. אבל אין בכך כרת ולא מלקות אלא נדוי שהוא אמנם לא מלקות אבל הוא מרוחק מהחברה בכללותה שהמשחית זרעו הוא חמור מכל העברות שבתורה, כפי שכתב השו"ע (אבה"ע סי' כג סעי' א) וזה מופיע בזוהר ויחי ושם כתוב שהתשובה קשה לכך. נראה שהחטא הזה הוא לא כככל התרי"ג שהם הלכות פסוקות אלא הוא מדרגתו מעל כך.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ