הליכה עם כיפה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/02/24 10:47 ג באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול בנוגע להליכה עם כיפה במהלך היום יום.

ברוך השם מתחזק לאט לאט, נשוי +2 ושלישי בדרך.

אני לא הולך עם כיפה במהלך היום כל הזמן רק בתפילות ושאני מברך.

הסיבה הפשוטה שאני לא הולך עם כיפה זה שאני לא חושב שאני מספיק צדיק לצורך כך, וזה יכול להטעות אנשים הסממן שאני עם כיפה.

לדוגמה בשבת בבוקר אני מתפלל יחיד ורק מנחה ולפעמים גם ערבית במניין.

במהלך היום יום אני מתפלל מנחה וערבית במניין גם לרוב אך לא תמיד ושחרית ביחיד.

ועוד.. לא מקפיד על כל ההלכות עדיין לחלוטין.

מרגיש לי שאשתי והילדות צריכות אותי גם בבית ואני לא יכול להיעלם ל3 שעות כל שבת לדוגמה במקום לבלות איתן. אני חושב שאפשר לעשות תפילה של שעה ובכך לקרב יותר אנשים לדת ולא להרחיק וכו'.

ומהסיבה הזו אני לא הולך עם כיפה עדיין, רציתי לשאול מה דעתך בנושא?

ובנוסף שאלה קטנה נוספת בחור שאני עובד איתו בעבודה אמר לי שלא חובה להתפלל תחנון ונפילת אפיים במנחה, כך שאם אנו ממהרים לעבודה לרוב הוא מתפלל 18 מחכה לקדושה, אומר למנצח ועלינו לשבח ויוצא ובכך מקצר את התפילה (הוא אשכנזי).

האם אני יכול לעשות כך גם לפעמים ואני לא עובר על איסור?

תודה

תשובה

שלום וברכה

אשריך.

אשרי שאתה מתחזק מיום ליום. אין משהו נכון יותר בחיים מלהתקדם.

הלוואי על כולנו.

ההכרעה ללכת עם כיפה היא הכרעה שאינך חייב בה. היא תנבע מתוך עצמך.

אל תיכנס לשיקולים אם אתה מספיק צדיק או אם אנשים עלולים להיות מוטעים כתוצאה מכך.

גם לא אם אתה מקיים את ההלכות כולן. רובנו חסרים. רובנו לא עושים את הכל.

ובכלל, אפשר שמה שאתה עושה נכון יותר, כאשר אתה נמצא עם ילדותיך. תלוי במצב המשפחתי, בהקשר וכדו'.

מתקדמים.

השיקולים שלך ראויים להיות עד כמה אתה מזדהה עם כך שאתה נושא את שם ה' עליך.

כשתרצה בכך – חבוש כיפה, והזדהה.

זה לא מכובד לעזוב תפילה באמצע.

אם צריך – צריך.

אבל כפסיקת הלכה שהדבר מותר – הדבר רחוק מאוד מכך.

כל טוב ושמחה גדולה