אדם פועל למען עצמו

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/02/24 10:33 ג באדר א'

שאלה

שלום לך כבוד הרב , ממה שאני רואה ומבינה שהבעיה הכי גדולה זה שאדם לעצמו ראשון שכל מה שאדם עושה זה ממניעים אינטרסנטים וכי זה עושה לו טוב , אפילו מתן צדקה יש בזה מן האינטרס לעשות מצווה וזה ייתן לו זכויות , והשאלה איך משנים את טבע האדם .כי בעצם כך נולדנו . ונורא קשה להיות בעולם בידיעה שאדם לעצמו ראשון ..

תשובה

שלום וברכה

אין כל בעיה שאדם יפעל למען עצמו.

זה נטוע בנו.

וכך גם נאמר בהלכה: "חייך קודמים לחיי חברך"; "שלך קודם לשל כל אדם"; "ואהבת לרעך כמוך" - ולא יותר ממך", ועוד ועוד.

השאלה היא עד כמה הוא תקוע בעצמו.

ועד כמה הוא מרחיב עוד ועוד את הרצון שלו להיטיב לאחרים, ורואה גם את האחרים כ"עצמו" שלו.

אנו לא נקראים להילחם נגד עצמנו.

אנו נקראים לצאת מתוך עצמנו ולעשות עוד ועוד לטובת הסובב אותנו.

כל טוב