הערה לגבי שיעורך על הקדמת ר' שמואל הנגיד לתלמוד

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/02/24 16:59 כח בשבט התשפד

שאלה

שלום,

שמעתי ביוטיוב את שיעורך על הקדמת ר' שמואל הנגיד לתלמוד.

כמדומני שטעות בפיסוק המילים הובילה להסתבכות בפירוש המילים "והשאר אין סומכין עליהם".

וכך צריך לפסק:

אבל מה שפירשו בפסוקים כל אחד כפי מה שנזדמן לו ומה שראה בדעתו: ולפי מה שיעלה על הדעת מן הפירושים האלו - לומדים אותם, והשאר - אין סומכין עליהם.

כלומר: בדברים שבהם זה "כל אחד כפי מה שנזדמן לו ומה שראה בדעתו", דברים כאלו מתחלקים לשניים, מה שעונה על ההגדרה של "לפי מה שיעלה על הדעת מן הפירושים האלו" לומדין אותם, "והשאר" כלומר מה שלא יעלה על הדעת מן הפירושים האלו אין סומכין עליהם.

ה-ו' בתחילת המילה "ולפי" קצת מוזרה אמנם, אבל העברית שלו היא לא בדיוק העברית שלנו.

תשובה

שלום וברכה

תודה.

אני לא בטוח שזה נכון, אבל יכול להיות שכן.

אם "והשאר" הכוונה היא למה שלא עולה על הדעת - זה ממש נפלא.

תודה תודה