שיפוץ שמפריע

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/02/24 15:58 כה בשבט התשפד

שאלה

שבוע טוב הרב,

אני שוכר דירה. לפני כמה שנים קיבלתי מאמי עליה השלום דירה בירושה. אני מעוניין להשכיר אותה, אולי למכור אחר כך ולקנות לי בית ובקיצור לממש אותה. זה יעזור לי כספית. היא כאבן שאין לה הופכין כמה שנים וחבל על הכסף. הדירה זקוקה לשיפוץ נרחב. העניין הוא שתחת הדירה שלי גרה אישה מבוגרת ולא הכי בריאה. וכל פעם שאני חושב על השיפוץ - אני חושב שהוא יגרום לה צער מבחינת רעש, לכלוך וכו'. מה עלי לעשות? אני חושש שחלילה השיפוץ יחמיר את מצבה הבריאותי והנפשי, אך מצד שני אני רוצה לממש נכס שיושב סתם ושיעזור לי.

מה דעתך? תודה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריך שאתה עדין נפש כל כך ודואג לא לפגוע בזולת, למרות שזה הדבר הטבעי, אבל בימינו נדירים אנשים כאלו.

נראה לי שאם תוכל תזמין קבלן שיתן לך עצה טובה כיצד למנוע רעש מיותר ולעבוד רק בשעות שהם ביום ממש (לא שעות מנוחה חלילה). כמו כן תציע אולי לגברת שתעזור לה בדיור לחודש (כמה זמן בהערכה שהשיפוץ המציק יארך) במקום אחר. למרות שהלכתית יתכן שאין חובה עליך לעשות זאת אבל למען תלך בדרך טובים שעושים לפנים משורת הדין, ותזכה לשכר טוב בעולם הזה ובבא.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ