כיבוד הורים מניפולטיביים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/02/24 17:03 כה בשבט התשפד

שאלה

ההורים שלי עברו גירושים קשים מאוד. אמא שלי היתה בדיכאון חמור ולא פעם ניסתה להתאבד. לאחרונה התגלה שאבא שלי עומד להתחתן עם אישה הרבה יותר צעירה, מה שגרם לאחותי להגעיל ולהפסיק ליהות איתו בקשר. יצא שאני היחידה שבקשר עם אבא שלי. אמא שלי כל מוצאי שבת חיכתה שאספר לה עוד ועוד. אני שיקרתי לה כדי שהמצב שלה לא ידרדר וכדי שהיא לא תקלל את אבא שלי.

אמא שלי כרגע כועסת עלי נורא וטוענת שאני לא מספיק איתה ושאני בלתי אנושית כלפיה. אני לא יודעת איך להתייחס אליה אם לא היה את מצוות כיבוד הורים יכול מאוד להיות שכבר הייתי מפסיקה את הקשר איתה כי זה קשה לי מידי

אני לא יודעת איך אני אתנהג איתה אם כל הזמן היא מניפולטיבית כלפי

תשובה

שלום וברכה

הנושא שאת עוסקת בו הוא נושא שיש לו קשרים גם להלכה וגם להתנהלות המשפחתית.

צריך להתנהל בו בעדינות, ברגישות ובחכמה.

אין כל חובה להיות קשורים בהורים מניפולטיביים.

מצוות כיבוד אב ואם אינה מחייבת להיות נתונה למרות ההורים, לנזיפות שלהם, לביקורת שלהם או לטענות שלהם.

את חייבת כמובן שלא לבזות אותה,

אולם אינך חייבת למסור את חרותך ואת דרכך.

טוב יותר שתגידי לה את האמת - גם אם היא לא מוצאת חן בעיניה.

ולחיות לפי הערכים שלך ולפי דרכך, בלי להתקפל ובלי ליסוג לאחור.

זה לא ביזוי שלה.

זו שמירה על עצמך.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב