למה זה מגיע לי?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/02/24 17:06 כה בשבט התשפד

שאלה

שלום רב, שמעתי שיעור שבו הרב אמר שאם נעצבתי בגלל מקרה כזה או אחר הדבר מצביע על כך שמגיע לי להתעצב ובגלל זה ראיתי את מה שגרם לי להתעצב. איך אדע למה זה מגיע לי? לא מצליחה להבין. במיוחד כשזה קשור לאובדן חיים אם זה בני אדם ואם זה בעלי חיים. תודה רבה לתשובה

תשובה

שלום וברכה

לא שמעתי את שיעורו של הרב.

ולכן אני לא יכול להבין אותו.

ההנחה כי אם משהו העציב אותי הדבר מלמד שהוא מגיע לי - אינה ברורה לי כלל ועיקר.

המציאות גורמת לנו לעתים לעצבות גדולה, ואכן כואב כל כך כאשר מדובר באובדן חיים.

ולא יהיה זה נכון לקבוע למה זה בא עלינו.

אנחנו לא נביאים.

אנחנו רק צריכים לשאול את עצמנו לאן אנו מובילים את העצבות הזו, ואיך אנחנו מסוגלים לחלץ מתוך העצבות הזו כוחות לעשות את עצמנו ואת הסובב אותנו טובים יותר.

כל טוב ושמחה