רב שאינו מוסכם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/02/24 17:09 כה בשבט התשפד

שאלה

שלום רב, אלנמנתו של המנוח מזמינה רב לאזכרה כדי שינהל טקס. הבן לא רוצה לשמוע אותו ולא יגיע אם אותו רב יהיה מנהל הסדר או ידבר או יקרא משהו(יש סיבות .הוא מוכן לכל רב אחר) . האלמנה לא מוכנה. איך למסור לאותו רב ש יכול להגיע לאזכרה אבל לא לדבר או להתפלל ובכלל עדיף שלא יגיע .אם יגיע זה מתח נוסף על הבן כי הרב הזה עושה מה שרוצה ומה שהאלמנה תבקש . . אותו רב מקבל תרומות ממנה .

האם יש הלכה שאסור לרב לקרוא קדיש ולהנחות את האזכרה אם זה יוצר סכסוך במשפחה?

תשובה

שלום וברכה

צריך להיזהר מאוד מלומר דברים על סכסוכים משפחתיים - מרחוק.

אני לא מכיר אפילו חלק מהתמונה ולא יכול לחוות את דעתי.

בדרך כלל, טוב לעשות זאת בדיבור מפייס.

אולי כדאי לומר לרב את התמונה.

יכול להיות שהוא יחליט בכל זאת לבוא - בגלל נאמנותו לאלמנה;

אולם יכול להיות שלא.

ואם הוא יחליט לבוא -

ישאל הבן את עצמו האם לא כדאי לסגת לאחור, ולחיות עם התחושה הלא נעימה, אבל לא לקרוע.

אם הוא לא יכול - התוצאה היא קרע משפחתי. אולי אי אפשר להימנע מזה.

ואם הוא יכול - תמיד טוב להיות בדרכי שלום.

כל טוב