האם עלינו להתאמץ כדי ללמוד תורה?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/02/24 11:09 כג בשבט התשפד

שאלה

שלום רב,

1-האם הקב״ה מצפה מאיתנו להתאמץ בלימוד תורה או שזה צריך לבוא לנו בקלות?

2-האם הקב״ה מצפה מאיתנו להתאמץ גם בלימודי חו״ל? אם כן למה יש כאלו שזה בא להם יותר בקלות?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

במקורות רבים מדובר על 'עמל בתורה'.

על כל קיום המצוות נאמר: 'לפום צערא אגרא' לפי הצער השכר. המצוות לא נתנו כדי להתענג אלא כדי למלא את רצון ד'.

בכל עניין יש כאלו שבא להם בקלות: בבריאות; בחתונה; בכסף; במעמד... אדם נבון לא מוטרד מהטוב שיש לאדם אחר. כל אחד פוסע בדרך שהקב"ה קבע עבורו ובה הוא מתקדם כפי יכולתו.