האם אלוהים מזהיר ומעניש גם בעולם הזה?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/02/24 00:31 כה בשבט התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני זוכר שתמיד בילדותי אימי הייתה אומרת לי שאלוקים מעניש אותי לאחר שקיבלתי מכה אחרי שהתחצפתי לה ולאחיי. אני עכשיו בתהליך חזרה בתשובה ומשתדל מאוד לא לעשות את החטא הידוע, אך לפעמים אני נכשל ושם לב שתמיד קורה לי משהו רע אחרי זה. לפני חודש לאחר שחטאתי בו בטעות נפלו לי צלחות בעבודה ונשברו וזה קוצץ מהמשכורת שלי, לפני שלושה שבועות חליתי בשפעת לאחר שחטאתי ולפני שבוע נקעתי את ידי יום לאחר שעשיתי את זה. שאלתי היא האם אלו סימנים מאלוקים ואזהרות מאלוקים?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריך שאתה חושב שאתה צדיק כזה שהקב"ה נותן לך דיווחים מדוייקים מדוע ולמה?. אפילו אין בימינו נביאים שיכולים להסביר זאת, ק"ו אנשים פשוטים כמונו לא יכולים להסביר את הסיבות לכל המאורעות שקורים בחיים. אבל תמיד צריך להשתדל ולהתקדם.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ