רבי נחמן אוסר עליי להיות בעד להטבים?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/01/24 17:02 כא בשבט התשפד

שאלה

אני כבר מלא זמן מחובר לחסידות ברסלב ואני מוצא אותה כחסידות של אהבה ושל חופש ואז יש מכשול שעוצר וזה שמצד אחד הוא אומר לדון לכף זכות כל אחד אפילו רשע גמור ומצד שני אוסר על ללמד זכות על מי שעבר על משכב זכר. למה הוא מתכוון בכלל? איך אפשר גם ליישב את הסתירה הזאת? האם זה אומר שאני צריך לשנוא הומואים או לא לאהוב את החלק שלהם שעושה משכב זכר?

תשובה

שלום וברכה

לא אני המומחה למשנת ר' נחמן.

אך אני מעריך שמה שכתבת מתאים למה שהוא היה אומר.

לאמור: הוא רואה בכך את החטא החמור ביותר, בהמשך לכל יחסו לשמירת הברית, ועל כן אוסר ללמד זכות;

אולם כן היה מחפש אחר דרך הן לאהוב את האדם עצמו, והן נקודת אחיזה למשוך אותו בציציות ראשו מהמקום בו הוא נמצא.