השם שלו לילד?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/01/24 17:03 כא בשבט התשפד

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב,

רציתי לשאול איך השם שלו לילד?

(מהמילה שלווה, כלומר שלו רגוע נינוח).

ראיתי שהשם אינו מופיע בתורה בתור שם אבל כן מופיע המילה שלו לדוגמה ביחזקאל כג: "וקול ההמון שלו בה" וכו'.

מבחינת גימטריה 336.

שזה שווה גם לשם "אהרן הכהן".

האם לדעתך זה שם מומלץ? האם יש מניע לקרוא לילד בשם שאינו מופיע כשם בתורה?

חשוב לציין שאשתי ואני מאוד אהבנו את השם ולקח זמן למצוא שם ששנינו מאוד אוהבים.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

זהו שם יפה מאוד.

ורבים מגדולינו נקראים בשמות שאינם כתובים בתנ"ך.

ואם השם יפה, וצפוי שהילד יאהב אותו, ואתם אוהבים אותו - אדרבא.

ורק כמובן לזכור כי עיקר העיקרים אינו השם, אלא הבניין שתבנו סביבו וביחד עימו, שימצא חן ושכל טוב בעיני אלוהים ואדם.

כל טוב