מיסטיקה ופתיחת קלפים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/01/24 17:04 כא בשבט התשפד

שאלה

היי, נתקלתי במישהי בשם ה״לבנה״, היא סוג של פותחת בקלפים, היא עוזרת לאנשים שרוצים לדעת האם במהלך חייהם הוטל עליהם כישוף כל שהוא.

האנשים פונים אליה לאחר שקורים להם דברים רעים או מפחדים וכולי והיא עוזרת להם לדעת האם יש עליהם כישוף ומייעצת להם איך אפשר להסיר אותו.

היא מסרבת בתוקף לגלות את העתיד כי היא טוענת שזה פסול ולא תואם את הדרך שלה.

האמת שבאופן כללי היא מאוד מאמינה בה׳ וגם כשהיא מייעצת לאנשים מה לעשות היא תמיד אומרת לבדוק מזוזות וללכת למקווה ועוד כל מיני דיני טהרה שקיימים ביהדות

השאלה שלי בנושא היא האם מה שהיא עושה נחשב בסדר מבחינת הדת? זה דבר שהוא מקובל והגיוני? האם גם אני יכולה לפתוח אצלה בקלפים בתור מישהי דתיה?

ושאלה נוספת, האם לצפות במה שהיא עושה זה עבירה?

תשובה

שלום וברכה

משתי סיבות אין לעשות כך:

א. זה הבלים.

ב. גם אם היה בזה דבר מה - הקב"ה ציווה אותנו שלא ללכת לכוחות שונים ומגוונים כדי לקבל את ההחלטות שלנו, כי אם "תמים תהיה עם ה' אלוהיך".

כל טוב