כיבוד הורים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/02/24 00:36 כה בשבט התשפד

שאלה

שלום, רציתי להתייעץ מה עלי לעשות. בערב ט״ו בשבט באו אורחים ואנחנו משפחה שאוהבת לצחוק והכל ולא זוכרת מה היתה בדיוק הסיטואציה אבל השפלתי את אמא שלי לעיני כולם זאת אומרת צחקתי עליה בנוגע למשקלה שזה משהו שקשה לה איתו בין כה ואחרי זה הבנתי את החומרה ובקשתי סליחה אינספור פעמים היא אמרה שסולחת והכל טוב אבל קשה לי עם זה זה לא היה בכוונה תחילה חס ושלום אנחנו פשוט ממש פתוחים ואוהבים לצחוק אבל לא חשבתי שככה תפגע אז בלילה בכיתי על זה ובקשתי סליחה מריבונו של עולם והבטחתי שלא אחזור על זה האם זה בסדר? או שצריכה לעשות עוד משהו?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כדאי ללמוד דיני כבוד אב ואם בשו"ע, כדי לחזק את הנקודה של הכיבוד.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ