קריעת ים סוף

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/02/24 16:22 כה בשבט התשפד

שאלה

שלום רב

מדוע הים לא נקרע לבנ"י בעקבות צעקתם ותפילתם להשם ,רק אמר ה' למשה מה תצעק אלי דבר אל בנ"י ויסעו "?

הרי גם תפילה וצעקה יכולה לשדג מערכות טבע ,מה היה רצון השם בזה של "ויסעו"

מה מסירטת הנפש פה עולה על כוחה של צעקה ותפילה , לחדד את העניין..תודה רבה וטו בשבט שמח .

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בצעקה ותפילה אתה יכול לשנות ולקרוע גזר דין, אבל עדיין אין כאן הוכחה שאתה בעצמך מוכן למסור את הנפש על הנושא. כל זמן שאין אנשים שמוסרים את הנפש לא ברור שהדבר יעלה יפה. הנכונות למסור את הנפש היא לא רק תפילה בין המתפלל והקב"ה אלא כולם רואים את המסירות נפש הזאת וזו פעולתה של הציבור שכוחו גדול מתפילת היחיד. לכן לא מספיקה צעקה אלא צריך גם מסירות נפש נראת לכל.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ