אבלות על אח שנפטר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/02/24 00:50 כה בשבט התשפד

שאלה

שלום לכבוד הרבנים ,

אחי הצעיר שהיה חי לבד נפטר לפני כ 3 חודשים , היו לו חיים קשים וגם היה נכה מעבודה וגם נפטר לבד בדירתו, ואפילו כשנפטר גילו זאת רק אחרי ימים רבים.

לא היינו בקשר כמה שנים טובות למרןת שניסיתי ולא היה שיתוף פעולה מהצד שלו.

אני ישבתי שבעה הלכתי להתפלל ואמרתי קדיש גם עכשיו משתדל לאמר קדיש כל יום וכשמזכירים נפטרים עושה לן אשכבה , למרות שאחי לא היה בכלל דתי והיה אפילו נגד הדת ,

אשתי אומרת שאני עושה בשבילו יותר מידי בשבילו אפילו יותר מה שעשיתי עבור 2 ההורים שלי ,

אני עושה זאת שלפחות בעולם הבא יהיה לו יותר טוב ממה שחי בעולם הזה למרות שהוא לא דתי וכואב לי שנפטר ואיך שנפטר

השאלה שלי האם להמשיך כך למרות שלא היה דתי ומרות שאין חובה להגיד קדיש על אח מעבר ל 30

תודה על התשובה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אתה עושה מצווה גדולה, ושכרך גדול מהשמים. המשך לומר קדיש לפחות פעם בתפילה, ואי"ה תפדה אותו מרדת שחת.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ