קריאת פרשה לבר מצווה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/02/24 17:17 כה בשבט התשפד

שאלה

הבן שלי נולד ב - י' בתשרי תשע"ב ,והלועזי 08/10/2011 .(ליפני השקיעה)

היום הזה היה בדיוק יום כיפור ושבת ועלייה לתורה שלו יוצאת גם בשבת של כיפור הקרובה שתגיע.

רציתי לדעת איזה פרשה הוא צריך לקרוא ומתי ,כי זה ממש מורכב שזה יוצא בכיפור,ומתי העלייה לתורה.

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ברכת מזל טוב לך, לילד ולכל בני המשפחה

יעלה לתורה אם אפשר ביום כיפור עדיף, אבל אם לא מסתדר יעלה לתורה ביום שני שלאחר כיפור, ואז יעשו שמחה קטנה שזכה לעלות לתורה (בני משפחה קרובים) גם סעודת מצווה יעשו ביום א' בערב (לאחר כיפור). את העליה לתורה הגדולה אפשר לדחות לחוה"מ סוכות ואפילו לשבת שאחריה שהיא שבת בראשית.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ