שם לבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/02/24 16:27 כה בשבט התשפד

שאלה

שלום הרב,

בעזרת ה הבת שלנו אמורה להיוולד בחודש אייר, חשבנו לקרוא לה אייר, ורצינו לשאול האם זה שם יהודי?

קראנו שמקור השם אייר הוא מהשפה האכדית, ושפירושה הוא זיו, אור. מאוד מוצא חן בעינינו המשמעות, השאלה אם זה בסדר שזה מהשפה האכדית? מצד שני, זה גם חודש עברי.

אשמח לתובנות בעניין :)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יהי רצון שההריון והלידה יעברו בשמחה ובבריאות. והלידה תהא קלה בעתה ובזמנה.

באופן כללי ראוי לחכות עם בחירת השם מכיוון שהעולם דינמי ויש מאורעות שונים וכמו כן הלידה עצמה היא אתגר לא פשוט, ולכן לפעמים רוצים להודות על הלידה ופעמים תפילה לעתיד, לכן חז"ל אמרו שלא לקבוע שם רק בשעת הלידה, כפי שאנו מוצאים בתורה שבעת הלידה קראו שמות.

לגבי השם אייר הוא מהשמות שנכנסו לעם ישראל ואין לחוש על מקורו, אם לא הייתם מחפשים את המקור לא הייתם יודעים שהוא מהשמות הפרסיים שבאו עם ישראל שחזרו אחר גלות בבל. אבל כעת הם שמות שלנו.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ