פרשת השבוע

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 16/07/24 18:27 י בתמוז התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אבקש לברר מהי פרשת השבוע והפטרת השבוע בתאריך לידתי הלועזי 13.10.1943. לא מצאתי באתר כיפה את הפרשה וההפטרה אלא רק את התאריך העברי שלי שהוא יד' בתשרי. נהוג היה בזמנו שלכל נכד שנולד, סבא שלי היה נותן שם עברי מתוך פשרת השבוע/הפטרה של יום הולדת אותו הנכד ולפי מה שידוע לי נאמר לי שלא היה שם אשה באותה הפרשה או ההפטרה ולכן ניתן לי שם "יפת תואר".

שאלה נוספת - על איזו אשה נאמר בתורה שהיא יפת תואר.

תודה רבה כבוד הרב

תשובה

שלום וברכה,

את נולדת בי"ד תשרי תש"ד, שזה ערב חג הסוכות.

השבת הסמוכה ללידתך היא נקראת שבת חול המועד סוכות, שבה לא קוראים בסדר פרשיות השבוע, אלא ישנה קריאה מיוחדת לאותה השבת, קוראים חלק מפרשת כי-תשא שבספר שמות.

היו מספר נשים בתנ"ך שכתוב עליהן שהיו יפות, אך הלשון של יפת תואר נאמר על רחל אימנו, אביגיל ואסתר.

ברכה והצלחה