חלום על נפטר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/01/24 11:24 כו בטבת התשפד

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני נשואה ב"ה באושר ואמא לילדים אתמול חלמתי חלום על בחור שיצאתי איתו לכמה פגישות לפני שהכרתי את בעלי אך לא צלח ודרכנו נפרדו אותו בחור השנה הציל אדם מטביעה בים וטבע בעצמו ונפטר

הוא נפטר רווק טרם התחתן בחלומי הוא אומר לי אני רוצה להתחתן איתך ואני אומרת לו לא אני נשואה והוא מבקש החלום נורא הבהיל אותי חייבת לציין שסיימנו את הפגישות ללא התאמה ובטוב בחלום הוא היה נראה רגיל לא סובל מה עלי לעשות ממש נכנסתי לפחד אפילו בכיתי הבוקר ושיתפתי את בעלי שאמר חלומות שב ידברו יש משהו שעלי לעשות ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

נראה שכדאי לעשות הטבת חלום, יש נוסח שמופיע בסידורים ואומרים אותו בפני ג'. אבל נראה שמה שאמרו לך "חלומות שווא ידברו" זה באמת נכון ובייחוד בנידון זה, אבל כדאי לעשות "הטבת חלום".

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ