גיור

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/01/24 11:34 כו בטבת התשפד

שאלה

אני בת לאב יהודי דתי זל ששמר מצוות כל חייו וחיי חיים דתיים

לכן אני מקיימת מצוות כל חיי ושומרת אך לא נחשבת ליהודיה בארץ בגלל שאימי בעלייתה לארץ לא הוגדרה כיהודיה. אשמח לדעת מה התהליך שאצטרך לעבור ואם תהליך הגיור שלי יהיה נוקשה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לפי הכתוב במכתב שאביך שומר תו"מ וכן גם את שומרת תו"מ, במקרה כזה צריך לגשת למערך הגיור באזור מגוריך (ת"א, חיפה, קרית גת, צפון) ולבקש הפניה ללמוד גיור, לאחר שתופני לאחד המכונים המכינים לגיור, רוב הסיכויים שאת תוכלי לקצר לימודים (אם אמנם המורים יראו שאת מכירה ומקיימת את המצוות) ואז תוכלי להיות בבית הדין ואי"ה גם הם יקבלו אותך בשמחה. ההליך הוא לא נוקשה אלא מאיר פנים, ובודאי במקרה שלך.

בהצלחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ