קיזוז של ועד הבית בשל תקלות במעלית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/01/24 21:13 כ בטבת התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני מתנדב בוועד הבית, ולאחרונה חווינו תקלות חוזרות ונשנות במעלית בגלל שלא קיבלנו שירות טוב מהחברה שאחראית על תחזוקת המעלית.

אחד הדיירים החדשים בבניין ביקש שאקזז לו סכום מתשלום ועד הבית החודשי בגלל שכאשר היתה להם הובלה, המעלית לא עבדה והמובילים דבו מהם תשלום נוסף.

בזמן שהמעלית לא עבדה, חברת המעליות גבתה מאיתנו את הסכום האחזקה החודשי כרגיל למרות התקלות.

יש לציין שהתשלום החודשי לוועד הבית כולל בנוסף שירותים נוספים כמו החשמל, המנקה וכו'.

מה אוכל לעשות? אלה לא כספים שלי אלא כספי הציבור ואני לא יכול לקזז את הסכום רק עבור דייר אחד, מה גם שלא קיבלנו שום זיכוי מחברת המעליות - התשלום המשיך כרגיל.

אשמח לעצת הרב

תשובה

שלום וברכה

אם אני מבין נכון, ועד הבית פועל כשליח של כל הדיירים.

הוא לא יישות בפני עצמה.

למעשה מדובר בשותפים, ולא ב"שלטון".

לפיכך נראה פשוט כי כולם חייבים לשלם למעלית, ואת התביעה נגד החברה של האחזקה יש לנהל על ידי כולם וכדו'.

ולא ניתן לקזז תשלום, כי זה בא על חשבון שותפים אחרים.

הלוא כן ?

כל טוב