חטאים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/01/24 18:54 כ בטבת התשפד

שאלה

שלום

רציתי לדעת איך אפשר לכפר על חטאים

כל חיי חייתי במחשבה של ״בסדר לא יקרה כלום חיים פעם אחת שיגיע המוות נחשוב אז מה לעשות״

אמא שלי דתיה אבא שלי חילוני

חונכתי לשמור שבת וחגים ולאכול כשר

אך לאחרונה הייתה לי תקופה שלא הייתי שומרת שבת אבל התחלתי להתחזק וללכת לשיעורי תורה וללכת לכותל להתפלל

אני לא רוצה להגיע לגיהנום ולאכזב את הקב״ה

מאז שאני זוכרת את עצמי הייתי רבה מקללת מעליבה ויורדת על אנשים

עכשיו אני מתחילה ממש לקחת על עצמי להתבגר!!!

ויש לי כמה שאלות

1.איך אפשר לכפר על כל המעשים שעשיתי בחיי

2. תמיד לבשתי מכנסיים ולא חצאיות אבל קשה לי לשים חצאיות במיוחד שאני בבית ספר חילוני וכל הסביבה שלי חילונית אז אני אשתדל לשים חצאיות גם לבית ספר או לפחות ללבוש מכנסיים רחבים אבל בשבתות אני לובשת חצאיות ובגדים צנועים

השאלה שלי היא שיש כאלה שאומרים שצניעות היא בחירה אז עד כדי כמה זה חמור אם אני אלבש מכנסיים? גם אני לא רוצה להעמיס על עצמי יותר מדי על ההתחלה אני מנסה לעשות את זה בהדרגתיות

3. יש לי אלרגיה לאבק ועצי זית וכל האזור של הבית שלי הוא עצי זית

ככה שבערך כל יום יש לי לפחות התקף אלרגיה אחד שבו אני מגרדת בעיניים בלי הפסקה ברמה שאני לא יכולה להזיז את הידיים כי זה מרגדת ברמות

וזה יכול להיות קיצוני יותר ככה שזה יכול להגיע לבית חולים

בדרך כלל שזה קורה אני לוקחת כדור אלרגיה ולאחרונה גיליתי שאסור אבל זה תלוי אם זה מסכן חיים

זה תקף??

תשובה

שלום וברכה

את הצעד הראשון את כבר עושה.

את רוצה.

גם את הצעד השני:

את מתחילה לקחת על עצמך ולהתגבר. ולהתבגר.

את זה אפשר לעשות וצריך לעשות בכל גיל ובכל מצב.

התשובה הבסיסית היא אכן עזיבת מה שעשית לא תקין, וקבלה לעתיד להיות טובה יותר, ווידוי לפני הקב"ה על כך.

ובדרך הזו את מקיימת את מצווה התשובה, ופועלת בדרך נכונה.

גם ההחלטה שלך ללכת בהדרגתיות היא טובה.

ואפשר שתתחילי במכנסיים רחבות, ובשבת ללבוש כפי שראוי.

ובהמשך תראי אם זה מתאים לך להתקדם עוד.

לא הבנתי מה אסור. לכאורה חובה לקחת את הכדור הזה, אם זה מה שהרופאים אומרים.

כל טוב