איך להגביר את האמונה בה'

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/01/24 18:46 כ בטבת התשפד

שאלה

שלום הרב,

לאחרונה אני מרגישה שאני רוצה להעמיק את האמונה שלי בה', אני מקיימת את המצוות ובאמת משתדלת לעשות הכול על הצד הטוב ביותר, אבל עדיין מרגישה שהאמונה בלב עדיין לא מספיק חזקה, שהיסודות של האמונה שלי לא ממש חזקים ומבוססים עם דעה משל עצמי, אלא יותר מה שמעתי ואמרו לי

יש לרב אולי המלצות על איך אפשר להעמיק את האמונה בה'?

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על המגמה שלך ועל הרצון.

כנראה שאין דרך אחת בלבד להעמיק את האמונה בריבונו של עולם, ואת מחפשת דרך מדוייקת ומכוונת אלייך.

אני מבקש להציע שתי הצעות - אם טובות בעינייך, עשי אותן, ואם לא - אנא שובי ונחפש דרך אחרת מתאימה יותר.

הצעה אחת מעשית, והצעה אחת מחשבתית:

הצעה מעשית היא להגביר את האמונה בריבונו של עולם על ידי עשיית טוב בעולם. זו מצווה מן התורה "והלכת בדרכיו", וחכמים למדו כי כשם שריבונו של עולם מביא חסד בעולם אנחנו מסוגלים ללכת בעקבותיו ולהיטיב. בהטבה עצמה אנו דבקים בו ובדרכו, ועל ידי כך מתחברים לאמונה באופן מעשי.

הצעה רעיונית - ללמוד על זוגיות, ודרך הזוגיות ויסודותיה להקיש מכך על עולמנו האמוני. אשמח אם תקראי את המאמר הזה, ותוכלי לראות ממנו את הכיוון: https://bit.ly/3Hyo5qD

כל טוב וחיזוק גדול