כשרות עבודה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/01/24 00:56 כג בטבת התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני עובדת בעבודה כבר כמעט 3 שנים

אני מקבלת שכר מאוד טוב והתקדמתי מאוד שם הרבה בסייאתא דשמייא בלי שיש לי ניסיון קודם בתחום.

לאחרונה ברוך השם זכיתי להתחזק ויש לי הרבה שאלות לגבי הכשרות של העבודה שלי שעולות ומייסרות אותי מאוד ואין לי את מי לשאול

אני עובדת בניהול אתר תכשיטים של מותג תכשיטים בינלאומי, באתר היו המון תמונות לא צנועות (של נשים שעליהן יש תכשיטים אך הן לא צנועות) הורדתי המון ועשיתי השתדלות גדולה לחתוך תמונות ושהאתר יהיה כמה שיותר כשר אך-

1. אף אחד לא יודע שאני מורידה את התמונות ויש ירידה חדה במכירות ואני חוששת שאני עושה גזל

2. לעיתים אין לי ברירה ואני חייבת להיות מסייעת של דבר עברה ולהגיע למצב שאני עוזרת בפרסום תמונות המותג ברשתות החברתיות וברחבי האינטרנט בפרסומים.

אני עושה השתדלות מאוד חזקה ורוב הזמן אין תמונות לא צנועות אבל לפני כמה ימים באמת לא הייתה לי ברירה ואחרי כל ההשתדלות שעשיתי פשוט לחצו עליי מהרבה מקומות לשלוח תמונות לא צנועות לפרסום.

אני לא עושה בעצמי את הפרסום

אנשים אחרים אחראים על זה אבל אני שותפה כי האתר באחריותי

אני יודעת שהכשלת רבים זה עוון חמור מאוד ואני מאוד מתייסרת ולא רוצה להישאר במקום שאסור לי לעבוד בו. חשוב לי מאוד לעמוד בניסיון ואני חייבת ייעוץ

בבקשה אשמח לדעת תורה מה עליי לעשות

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשרייך שאת מתחזקת ביראת שמים, תפילה שימלא הקב"ה משאלות לבך לטובה.

א. הורדת תמונות לא צנועות באתר היא חובה, ומכיוון שאת עסוקה בכך זו זכות שעומדת לך. אמנם יתכן שיש כאן הפסדים אבל יש הרבה הסברים להפסדים (מלחמה, לחץ וכו') על כן אין להחשיב זאת כאילו אשמתך ואדרבא זו זכותך.

ב. אם לפעמים את מחויבת לעשות כן, מכיוון שאת לא עוסקת בפרסום ממש, אפשר להעביר את התמונות, וזכות הרבים תעמוד לך.

ג. נראה שעדיף שאת תשארי בתפקיד מכיוון שאם תבוא עובדת אחרת הרבה יפגעו, וכך את מונעת את האחרים מלעבור עבירה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ