תפילה לעילוי נשמתם של צדיקים?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/12/23 15:02 יט בטבת התשפד

שאלה

שלום הרב,

מדוע מתפללים לעילוי נשמתם של חיילים/אזרחים שנרצחו - שהרי כותב הרמב״ם והזוהר שהם עולים ישר לגן עדן עליון שבעליונים... כנ"ל לגבי גדולי דור שנפטרו שהרי מקומם כה גבוהה אז מדוע מתפללים לעילוי נשמתם? למה לא להתפלל לעילוי נשמתם של אלה שלא זכו לחיות חיים דתיים??

תשובה

שלום וברכה

אכן, ראוי לבקש כי גם מי שלא זכה - יזכה לטוב בעולם הבא.

ובד בבד, ישנה קירבה מיוחדת לחיילים שנלחמו למען עם ישראל ותקומתו; ישנה קירבה מיוחדת לצדיקים שפעלו טוב בעולם הזה. אנחנו חשים קרובים אליהם, מודים להם על קיומם, ושותפים בבקשה מריבונו של עולם כי אכן יתממש כל מה שאנו חושבים שאנו יודעים על העולם הבא, ויזכו לטוב המלא.

כל טוב