סביבה רעה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/12/23 19:20 יח בטבת התשפד

שאלה

שלום הרב.

אני לומד במכללה ומתגייס עוד חצי שנה.

התחלתי להתחזק אחרי שהתחלתי את הלימודים וכיום אני מרגיש שהסביבה של האנשים ממש מורידה אותי..

כל היום אני שומע קללות, דיבורים על הימורים ובנות ואני מאוד רחוק משם..

אני לא יכול לעזוב כי נשאר לי עוד כמה חודשים בשביל לקבל תעודת מקצוע.

מה אפשר לעשות כדי לשמור על האוזניים כשאני עם אנשים כאלה 24/7? (אנחנו שם גם בערב, סיפור ארוך)

אני מרגיש רדידות ובזבוז זמן בזמן שאני נמצא שם, אבל אני חייב את המקצוע של הלימודים, ואני מחוייב להגיע בכל שעות הלימודים ולפעילויות בערב...

תשובה

בס"ד

שבוע טוב

מכיוון שאתה חייב להיות שם (בגלל התעודה), יש תחילה למעט להתערב בשיחות הללו, אלא להיות ולא להיות, להיות בגוף אבל ברוח להיות במקום אחר, אפשר להביא ספר וללמוד או לקרוא דבר חשוב. כמו כן כדאי שתרבה בלימוד תורה אולי איזה חברותא בטלפון (גם בזמן שאתה שם) ללמוד תורה שהיא אורה והיא תסיר את החושך שנמצא בעולם.

בהצלחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ