מנהג אבות בציצית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/12/23 15:12 יט בטבת התשפד

שאלה

שלום הרב,

לאחרונה למדתי שפסק הרמ"א לשים את הציציות בחוץ, ואני אשכנזי ונוהג כפסקי הרמ"א. מנגד אבי מורי אמר לי שאביו וסביו לא נהגו ללכת עם ציציות בחוץ אז גם אני צריך לשים את הציציות בפנים. שאלתי היא - האם הכלל שנוהגים כמנהג האבות תקף וקיים במקרה הזה או שעליי לנהוג כפסק הרמ"א?

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שמנהג אבות קודם לפסיקת הרמ"א בנושא זה, שהלוא דבריו משקפים את המנהג שנמסר לו מרבותיו, ומנהג אחרים הוא אחר.

אתה רשאי לשאול את אביך האם יפריע לו שתלך עם ציציות בחוץ. אם כן - לא יהיה זה נכון לעשות כך; אם לא איכפת לו שתנהג אחרת - עשה כרצונך.

כל טוב