אבידה השבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/12/23 09:11 יז בטבת התשפד

שאלה

בני מצא קורקינט פעלולים בשטח בית הספר. הוא פירסם מודעה באיזור החצר בו נמצא הקורקינט. עברו שלושה ימים מאז שפורסם ואף אחד לא פנה. עד מתי הוא צריך להמתין? והאם מותר לו להשתמש בקורקינט בזמן שהקורקינט אצלו?

תודה רבה ובשורות טובות

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריכם שאתם רוצים ומשתדלים לקיים מצוות השבת אבידה.

אסור להשתמש בקורקינט עד שיבואו הבעלים. צריך לחזור ולפרסם אולי גם בשכונה ובאזור ששם נמצא הקורקינט. נראה שיש לחכות לפחות כשלושה חדשים, ואז להניח במחסן ומקלט ולא להשתמש בו.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ