קידוש ה'

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/12/23 16:27 יג בטבת התשפד

שאלה

למה יהודי שנרצח בפיגוע נחשב שהוא מת על קידוש ה'? הרי הוא לא התכוון לרגע למות על קידוש ה'. ובעצם שיהודי נרצח על ידיי גויים זה השפלה לעם ישראל שנרמס. תןדה רבה!!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כל מי שנהרג בגלל היותו יהודי "קדוש" יקרא לו, ולכן כל ההרוגים על יהדותם הם קדושים. דין זה הובא ברמ"א שאפילו מומר שנהרג על יהדותו הרי הוא קדוש, בודאי יהודי רגיל שנהרג על יהדותו הוא קדוש.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ