טיפול באקנה בשבת (עדות המזרח)

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/12/23 22:08 יא בטבת התשפד

שאלה

היי כבוד הרב,מציינת שאני מעדות המזרח..,יש לי אקנה ויש לי לאקנה כל מיני חומרים טיפוליים...,האם בשבת לצורך הטיפול באקנה מותר לי להשתמש בהם בשבת?

ואם כן באיזה דרך? (לדוגמה האם מותר משחות במקום למרוח-לטפוח?),והאם מותר סבון פנים?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אקנה זו לא מחלה מסוכנת, כמו כן בד"כ לא משאירה סימנים אם לא מגרדים וכדו', ועל כן נראה שיש בכך רפואה בשבת. ואפשר לשים את המשחות בערב שבת ומוצאי שבת. אם יש סיבוכים ובעיות נוספות נא לפרט.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ