דיון הלכתי בין רבני הציונות הדתית לרבני החרדים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/12/23 22:19 יא בטבת התשפד

שאלה

שלום הרב ותודה על הזמן שאתה מקדיש לקרוא את זה:)

מדוע רבני הציונות הדתית לא מקיימים דיון הלכתי-תורניעם רבני החרדים בסוגיות שבהם אנו חלוקים. כגון: היחס למדינת ישראל, צבא... ? (גם לבית הלל ובית שמאי היו מחלוקות ששניהם צדקו בו בזמן, אך הם הגיעו להכרעה ולכלל העם איך לנהוג)

תודה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אתה צודק אם היה אפשר לעשות זאת, אבל נראה לי שכבר נוצרו שני בתי מדרש שכל אחד יש לו את דרכו ואין אפשרות לשנות. מה שצריך זה להקטין את המתח בין הדעות השונות, לדעת לקבל שיש שונות ושלא תבטל השקפה אחת את השניה, אלא להרבות כבוד זה לזה, ובכך אי"ה גם הויכוחים יגיעו לפתרונם בידיעת גזרות הגבול לכל דעה ודעה.

ב"ש וב"ה התווכחו רק פעם ובאותה העלייה והכריעו מה שהכריעו אבל לא היו עוד ויכוחים.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ