שבועת שקר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/12/23 09:33 י בטבת התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

היום בת הזוג שלי שאלה אותי שאלה כלשהיא על משהו מהעבר (לא עבירה חלילה, סתם משהו), ונשבעתי לה בזוגיות שלנו, אחרי זה נזכרתי שזה לא נכון מה שאמרתי לה ועכשיו אני מפחד שיקרה משהו וניפרד, חשוב לציין שלא זכרתי בזמנו את מה שהיה, אני אוהב אותה כל כך אני מפחד מזה, מה לעשות כבוד הרב?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

תתנצל בפניה. תספר לה את האמת. תבטיח לעצמך וגם לבת הזוג שיותר לא יקרה.

תלמד את הלקח ותיישם אותו: לעולם לא להישבע. גם אם אתה בטוח בעצמך, תזכור את האירוע הזה ותאמר לעצמך - אני לפעמים טועה! אני עלול לטעות.

בפעם הבאה כששואלים אותך על משהו מהעבר, או על משהו אחר, גם אם אתה בטוח לחלוטין, תאמר את התשובה בלי להישבע! תדגיש שאולי אתה טועה למרות שכרגע אתה מרגיש שזה נכון. ככה, אם תיזכר אחר כך ותבין שטעית, לא יקרה שום נזק.