הלכה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/12/23 18:50 ט בטבת התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב אני חוזרת בתשובה

התחלתי להתחזק לפני שנתיים

שנה שעברה כתבתי בפתק בחנוכה שכל הזכויות והחסדים שלי יעברו לסבתא שלי

זה אומרתי שמכרתי לה את כל הזכויות שלי ? מה אפשר לעשות

2.מותר לשמור יין קידוש בערב לבוקר

3. אם אני נוגעת בברך או מתחת לברך או בשיער צריך לשטוף יידיים ? יש לי גירודים ואני מגרדת המון

מותר למעוך אבוקדו בשבת 4. ⁠

5. בשבת מותר לשים בושם רק על הגוף אבל מותר גם למרוח את הבושם כי זה במקום אחד וצריך למרוח אין בזה איסור?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אין לכך כל גדר של מכירה וקנין, אדם לא יכול למכור דבר שלא בא לעולם, וכל הזכויות עדיין לא באו לעולם. כמו כן אין בכך ממשות כך שזאת אולי תפילה או בקשה אבל לא מכירה.

ב. אפשר לשמור יין מליל שבת לבוקר, רק שלא יהיה מגולה אלא מכוסה בפקק וכדו'.

ג. מתחת לברך ובשער אין חובת שטיפה אלא דבר המנקה, יכול להיות מעט מים או כל דבר מנקה מגבת וכדו'.

4. למעך שלא כדרך יום חול, אלא חתיכות גדולות יותר שזה לא מעיכה ובודאי לא בכלי מעיכה.

5. אפשר למרוח על הגוף. זה לא משחה מתמרחת אלא נוזל מתפשט שאין בו ממשות.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ